logo4logo4ترک اعتیاد دکتر پیمان رادترک اعتیاد دکتر پیمان راد
  • صفحه اصلی
  • خدمات ترک اعتیاد
  • مرکز ترک اعتیاد
  • مشاوره
  • روانشناسی
  • روانپزشکی
  • درباره دکتر پیمان راد
  • تماس با ما
  • بلاگ دکتر پیمان راد
دسته بندی ها
  • ترک اعتیاد
  • متادون
برچسب ها
روش های ترک متادون

روش های ترک متادون

روش های ترک اعتیاد متادون

بهترین روش ترک متادون

با توجه به بالا رفتن مصرف مواد مخدر در کشور و از سویی دیگر شوق و اشتیاق افراد برای ترک اعتیاد، اکثر افراد روی به مصرف متادون برای ترک اعتیادشان می آورند و چون اطلاعات لازم و کافی در مورد متادون ندارند، به صورت خودسرانه مصرف متادون را شروع می کنند، غافل از اینکه مصرف بی رویه و خودسرانه متادون چه عوارضی می تواند داشته باشد و اعتیاد به متادون در حین پروسه ترک اعتیاد خود آسیبی است که جبران آن بسیار سخت می باشد. در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که متادون چیست، چه عوارضی دارد و چرا افراد دچار اعتیاد به متادون می شوند و بهترین روش ترک اعتیاد متادون به چه شکل است.


متادون چیست ؟

متادون یک نوع ماده ی صنعتی است که به صورت پودر سفید رنگ ، شربت و یا قرص است ، این ماده ی مخدر در جنگ جهانی دوم و برای کاهش درد شدید افراد تولید شد ، امروزه از متادون برای کنترل درد های خماری و ترک اعتیاد به مواد مخدری مانند هروئین و تریاک بیشتر استفاده می شود ، متادون همانند مورفین و هروئین عمل می کند که روی مغز اثر مستقیم می گذارد ، بسیاری از افراد از این ماده ی مخدر برای ترک تریاک و هروئین استفاده می کنند که اگر استفاده از متادون زیر نظر پزشک نباشد باعث اعتیاد فرد به متادون می شود.
البته بعضی باورهای اشتباه نسبت به متادون وجود دارد نظیر اینکه می گویند متادون وارد استخوان های بدن شده و باعث ضعف آن می گردد؛ که اینطور نیست متادون وارد سیستم استخوان نمی‌شود و به هیچ شكل دیگری هم به سیستم استخوانی آسیب نمی‌رساند. دردهای استخوانی در حین درمان اعتیاد با متادون كه در عده كمی از بیماران اتفاق می‌افتد، احتمالاً علامت خفیف ترك است و با تنظیم دوز متادون تسكین می‌یابد.
شواهدی وجود دارد که گاهی اوقات مصرف متادون جهت ترک اعتیاد در خانم ها با قطع عادت ماهیانه همراه است که این مورد می تواند دلایل دیگری مانند حاملگی، استرس، رژیم غذایی نامناسب،کاهش یا افزایش وزن، یائسگی و یا استفاده از داروهای دیگر باشد و اینکه مصرف متادون با تجویز پزشک متخصص با هدف ترک اعتیاد برای مادران باردار و جنین آن ها مضر نیست و باعث آسیب رسیدن به جنین نمی شود و روشی برای ترک اعتیاد و جلوگیری از نارسایی های جنینی و سقط جنین می باشد. همچنین مادرانی که در دوران شیردهی به نوزادشان می باشند در صورت اقدام به ترک اعتیاد و یا قرار داشتن در دوران ترک اعتیاد اگر پزشک شان مصرف متادون را برایشان تجویز کرد بدون نگرانی و زیر نظر پزشک متخصص می توانند این قرص را مصرف کنند چون وجود متادون در شیر مادر بسیار کم می باشد و مقادیر بسیار کمی در شیر مادر یافت می شود.
باید دقت داشته باشید قرص متادون در محلی امن و دور از دسترس اطفال باشد نگهداری شود و روی آن برچسب واضحی داشته باشد تا کسی اشتباهاً از آن استفاده نکند؛ چرا که مصرف اندکی از قرص متادون برای کودکان و یا افرادی که تحمل آن را ندارند ممکن است کشنده باشد.
وقتی شخصی پس از استفاده از متادون دچار مسمومیت شود این علائم در او نمایان می شود :
تکلم بریده‌بریده ، راه رفتن بی‌ثبات، اختلال در تعادل، خواب آلودگی، حرکات کند بدنی که با مشاهده این علائم باید سریعاً او را به اورژانس معرفی نمایید چرا که در صورتی که اقدام به موقع نباشد به حالاتی نظیر رفتن فرد به اغماء، ایست تنفسی و کاهش اکسیژن رسانی به مغز و مرگ منجر می شود.


بهترین روش ترک اعتیاد به شیشه چیست؟
ترک متادون

عوارض مصرف متادون

اگر بخواهیم عوارض اعتیاد متادون را بررسی کنیم می توانیم به عوارضی مانند : افسردگی ، بیماری های کلیوی ، بیماری های پوستی ، مشکلات جسمی مانند خارش بیش از حد بدن ، مشکلات روانی ، بیماری های گوارشی ، سرگیجه ، تپش قلب ، ناباروری و همچنین تهوع و استفراغ زیاد اشاره کرد ، البته بسته به میزان دوز مصرفی و مدت اعتیاد به این ماده ی مخدر عوارض متفاوتی پدیدار می شود که این مواردی که گفته شد عمده موارد عوارض اعتیاد به متادون است که بیش از پیش ترک اعتیاد متادون را مهم تر می کند. باور اشتباهی که باعث اعتیاد افراد به متادون می شود این است که به صورت خودسرانه از متادون برای ترک مواد مخدر دیگر استفاده می کنند، ولی این کار علاوه بر اینکه اعتیاد فرد را درمان نمی کند بلکه اوضاع را بد تر از قبل خواهد کرد ، متادون وابستگی بسیار شدیدی دارد به گونه ای که فرد در صورت مصرف نکردن آن دچار مشکلات شدیدی می شود. خوب؛ تا اینجا متوجه عوارض و وابستگی شدید متادون شدیم، می خواهیم روش های ترک متادون را بررسی کنیم و بدانیم که کدام روش اصولی تر و بهتر از روش هایی است که گاهاً توسط افراد دیگر به فرد معتاد توصیه می شود پس با ما همراه باشید.


بهترین روش ترک متادون

بهترین روش ترک متادون مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد است ، پس از اینکه فرد بیمار به مرکز ترک اعتیاد مراجعه می کند اولین قدم صحبت و مشاوره با روانشناس یا دکتر ترک اعتیاد است که روانشناس پس از بررسی های لازم و بررسی نکته هایی مانند مدت اعتیاد و دوز مصرفی، بیمار را به صورت ریشه ای مورد ارزیابی قرار می دهد و برنامه ی مدون و منظمی برای ترک اعتیاد متادون و سم زدایی کامل از بدن بیمار ارائه می دهد.
روشی که برای ترک اعتیاد متادون در کلینیک های ترک اعتیاد صورت می گیرد روش ترک به صورت سم زدایی است که بسته به میزان دوز مصرف و همینطور مدت زمان مصرف متادون، مدت زمان دوره سم زدایی متفاوت می شود. به طور مثال ممکن است برای فردی که میزان دوز مصرف کمتری داشته بین 2 الی 3 روز سم زدایی طول بکشد و برای فردی که مدت زمان زیادی را درگیر اعتیاد به متادون است و از دوز بیشتری استفاده می کند تعداد روز های بیشتر به طول بینجامد و حتی در مراکز ترک اعتیاد بستری شود.


خوراکی های مفید برای ترک اعتیاد به مواد مخدر
ترک اعتیاد با متادون

ترک متادون در کلینیک ترک اعتیاد

ضرورت ترک اعتیاد متادون در کلینیک های ترک اعتیاد این مسئله است که ممکن است فرد بیمار در حین سم زدایی دچار عوارضی مانند : سرگیجه و استفراغ ، تعریق بیش از حد ، تشنج ، بدن درد و مشکلات گوارشی شود که افراد متخصص در کلینیک های ترک اعتیاد به موقع می توانند این عوارض را کنترل کنند که جان فرد بیمار در معرض خطرات احتمالی قرار نگیرد.
بعد از اینکه فرد بیمار دوره ترک اعتیاد متادون و سم زدایی را پشت سر گذاست، لازم است بعد از ترک هم مراقبت ها و فعالیت هایی را انجام دهد که به شرح زیر می باشد : اولین مورد افزایش وزن فرد بیمار است که با فرد با نوشیدن مایعات زیاد و همینطور گرفتن ویتامین ها و پروتیئن های مورد نظر و تجویز شده توسط پزشک ترک اعتیاد می تواند این مورد را کنترل کند.
ورزش روزانه برای فرد بیمار می تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد که هم سلامت جسمی را به فرد باز می گرداند و هم اینکه از لحاظ انگیزشی و روحی او را تقویت می نماید. دومین موردی که بعد از ترک می تواند باعث آسیب رسیدن به بیمار شود، افسردگی است. متادون چون بر روی سیستم عصبی فرد تاثیر گذار است بعد از ترک اعتیاد متادون در فرد بیمار افسردگی پدیدار می شود که پس از جلسات مشاوره و صحبت با دکتر روانشناس و گاهاً متخصص روانپزشک این مورد نیز قابل پیشگیری و درمان است.
اگر بخواهیم مطالبی را که در این مقاله ذکر کردیم جمع بندی کنیم، می توانیم بگوییم بهترین روش ترک اعتیاد متادون مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد است؛ بعضی افراد روش هایی مانند ترک اعتیاد در خانه را پیش می گیرند که این روش به دلیل ناآگاهی افراد بیمار و نزدیکان آن ها بسیار خطرناک است زیرا بر پایه ی هیچ اصولی نیست و همین مسئله خطرات جبران ناپذیری مانند سکته، آسیب های روانی شدید و گاهاً مرگ را برای افراد به دنبال دارد. همچنین با عوارض مصرف و عوارضی که ممکن است پس از ترک برای افراد پیش بیاید آشنا شدیم که این عوارض پس از ترک قابل کنترل است. با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید از شما عزیزان خواهشمندیم دیدگاه های خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.


داروی ترک اعتیاد به مواد مخدر


مشاوره رایگان دکتر پیمان راد


33 85 00 44 021

تماس با دکتر پیمان راد

مطالب مرتبط

بهترین روش ترک شیره تریاک

بهترین روش ترک شیره تریاک

5 مرداد 1400

بهترین روش ترک شیره تریاک


اطلاعات بیشتر
اعتیاد و بهبودی

اعتیاد و بهبودی

17 خرداد 1400

اعتیاد و بهبودی دیگر یک رویا نیست👌


اطلاعات بیشتر
اعتیاد بهبودی

اعتیاد بهبودی

11 تیر 1399

درمان و ترک اعتیاد به مواد مخدر


اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر پیمان راد

ترک اعتیاد، مشاوره و درمان اختلالات اضطرابی و افسردگی، اختلالات خلقی، مشکلات جنسی، اختلالات انطباقی و سوگ، اختلالات روانپزشکی، بیماریهای روان تنی

خدمات دکتر پیمان راد

خدمات مشاوره

خدمات روانپزشکی

خدمات روانشناسی

خدمات ترک اعتیاد

 

صفحات پیشنهادی

صفحه اصلی

بلاگ دکتر پیمان راد

درباره دکتر پیمان راد

تماس با دکتر پیمان راد

 

مشاوره رایگان دکتر پیمان راد



44008533 - 021

info@dr-rad.ir

تمامی حقوق برای وب سایت دکتر پیمان راد محفوظ است © 2021 All Rights Reserved